*

Atlas Saarikoski

Kuuntele kolumni kirjoittajan itsensä lukemana
YLE Areenasta.

Oikeudenmukaisuus, rehellisyys ja lähimmäisyys

Presidenttiehdokas Sari Essayah, tämä teksti on sinulle. Tänään ryöpsäytit näyttöpäätteelleni mukavan annoksen sellaista lempeän oloista konservatiivisuutta. Kommentoit tietysti yleistä avioliitto-oikeutta, ja aborttikysymyksenkin käsittelit siinä sivussa ketterästi.

"Kysymys ei ole suvaitsevaisuudesta. Kannatan sitä, että homoilla on kaikki samat oikeudet kuin muilla, mutta tämä on lainsäädännöllinen kysymys."

Näin julistit MTV3:n haastattelussa, oi sinä kristillisdemokraattinen messias. Heitit homoilla vesilintua, mutta muistit kuitenkin sanoa, että olet suvaitsevainen. Sillä suvaitsevaisuus on tärkeä arvo yhteiskunnassamme, näinkin sinä meille kerroit.

Kiitos siis Sari Essayah, että suvaitset minua, vaikka mielestäsi en saisikaan tehdä aborttia. Tai vaikka mielestäsi minulla ei tulisi olla samoja oikeuksia kuin sinulla, tai siis pitäisi olla mutta ei kuitenkaan koska tietyt kysymykset ovat lainsäädännöllisiä kysymyksiä.

Voi Essayah, olen pahoillani, mutta tämä viimeisin lausuntosi ei ehkä mene kustantajan oikoluvusta läpi.  Tarkoitatko siis tätä: homoilla tulee olla oikeuksia, mutta ei oikeuksia? Sanot kyllä oikeuksille arvotasolla, mutta konkreettisesti et. Lainsäädännöstä meidän on tässä sotkussa vielä turha edes puhua.

Samaisessa haastattelussa ilmoitit kuitenkin perusarvoiksesi oikeudenmukaisuuden, rehellisyyden ja lähimmäisyyden. Se on ilahduttavaa, sillä olin ajatellut näiden olevan minunkin perusarvojani. Olemme siis samaa mieltä? Ja kuitenkin jossain kohti kirskahtaa: kohdatessamme junien ideologiset raiteet menevät ristiin ja koko juna syöksyy Danten helvettiin.

Syy on tämä, meidän arvomme eivät oikeasti ole samat. Et oikeasti toimi niiden arvojen mukaan, joita sanot edustavasti. Mutta tämä älyttömyys ei ole vain sinun keksintöäsi. Itse asiassa lausuntosi on kiintoisa: se paljastaa jotain olennaista yhteiskunnassamme käytävästä poliittisesta keskustelusta.

Nykyään kaikki hokevat samoja perusliberaaleja yhteiskunnan tyhjiä arvosanontoja, olivat he oikeasti mitä mieltä tahansa.

Jokainen kannattaa suvaitsevaisuutta, tasa-arvoa, ihmisoikeuksia ja lähimmäisenrakkautta. Samalla voi hyvin olla sitoutunut tekemään politiikkaa, jossa köyhiltä leikataan sosiaaliturvaa, käännytetään siirtolaisia pois Suomesta, tai suunnitellaan Natoon liittymistä ja Irain pommittamista, tai lisätään hallitusohjelmaan aborttilain tiukentamisen selvitys.

Konkretialla ei ole väliä jos sitä verhoaa armollisen retoriikan verho. Tämä on hämäävää ja tuottaa paradoksaalisen tilanteen, jossa vallan väärinkäyttöä ja sen ideologisia rakenteita vastaan kamppailevat joutuvat vastaamaan syytöksiin vihapuheesta, suvaitsemattomuudesta tai milloin mistäkin heterofobiasta.

Sari Essayah, sinun arvojasi eivät ole oikeudenmukaisuus, lähimmäisyys ja rehellisyys. Todellista oikeudenmukaisuutta olisi jos tekisit konkreettisesti jotain, jotta kaikilla olisi samat juridiset ja taloudelliset mahdollisuudet toimia tässä maassa ja myös sen ulkopuolella. Lähimmäisyyttä voisi olla, että et käyttäisi asemaasi väärin ja antaisi julkisia lausuntoja, jotka sabotoivat niiden elämää joita sanot suvaitsevasi.  Rehellisyyttä olisi, että jos oikeasti haluat että homoilla ei ole samoja oikeuksia kuin muilla, ja että naisten ei tulisi saada aborttia halutessaan, niin sanoisit sen näin. Ihan rehellisesti.

Ja tämä koskee kaikkia muitakin liberaaleja ristiriitoja suoltavia konservatiiveja. Jos haluatte lähimmäisenrakkautta, toteuttakaa sitä. Nyt on sentään joulu, herra armahda.

 Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (49 kommenttia)

Marko Kervinen

Suvaitse heteroja. vaaleanpunainen neliökö se oli?
Etkö halunnut tuhota kaikki heterot?

Käyttäjän wonterghem kuva
Freddy Van Wonterghem
Käyttäjän kuoppari kuva
Ari Kuoppa-aho

"Kysymys ei ole suvaitsevaisuudesta. Kannatan sitä, että homoilla on kaikki samat oikeudet kuin muilla, mutta tämä on lainsäädännöllinen kysymys"

Tämä on kyllä jo jonkunlainen klassikko, mitenköhän tämä pitäisi ymmärtää? Siten että homojen tulee olla lainsäädännöllisesti eriarvoisia, mutta muuten voivat olla tasa-arvoisia? =)

Käyttäjän kaikupohja kuva
Teemu Roni

Olen samaa mieltä Akuliinan kanssa. Räsästä tulee kyllä hiukan kunnioittaneeksi. Nainen kun ei kauheasti kantaansa kiertele. Räsänen ei ole liberaali, eikä esiinny sellaisena. Ymmärrän kyllä, että Essayah vetoaa lakikysymyksiin - se on olevinaan helpompi tapa vesittää vaikea kysymys päätä vaivaamasta.

Hyvää Joulua Akuliinalle!!

Matias Gerlich

"Nyt on sentään joulu, herra armahda."

Väärin. Pitää kirjoittaa: "Nyt on sentään joulu, Herra armahda."

Herra on Herra eikä Paavo Arhinmäki tai Che Guevara. Saarikoski on ilmeisesti nukkunut äidinkielen tunnilla marxismi-senilismiä käsittelevä opus päänalustana.

seppo kirnu

Aivan oikein on kirjoittaa herra. Riippuu mistä roikkuu.

Käyttäjän auvorouvinen kuva
Auvo Rouvinen

Jospa se on sellanen tasa arvo kommar, niile ei o herroja vaan taivaan tovereita joista yleiskielessä käytetään nimitystä herra että hihhulitkin tajuis, teksti oli siis oikein.

Että jos kuuluu sellasee tasa arvoa kannatavaa jeejsustelijoiden joukkoon, tarvii käyttää tasa arvosta kieltä. Jos tuas kokee olevasa jotensaki muita huonomp, tarvii kirjotella herroi isol ja kumarrella.

Tietty toi kysymys on aika hankala, mä kerran nuorena lensin kapakasta kun tarjoilijan tollo osannu tehä paukkuu ja mä siitä hovia informoin kun viimein sain paikale, sit se tarjoilija sai jonkun ihmeellise tasa arvo puuskan ja puhuttel mua epäkunnioittavasti. Kuppila ei ollu mikää toveri pubi vaan maakunnan hienoin yökerho joten mä infosin sitä et ku mulle puhut ni liität siihe alakuu Sir ja kumarrat.

Proletaari hovi väitti että mä halveksin henkilökuntaa, mu tarviis vaihtaa paarii.

Siis toi kieli on sellanen että siitä voi tulla väärinkäsityksii ihan puhujan luokka asemasta johtuen.

Käyttäjän matiasriiho kuva
Matias Riiho

Tässäpä oikein hyvä mallikappale siitä, miten sitten kirjoitetaan kun on kaunoja täynnään, vaan kyky asialliseen kommunikointiin puuttuu. Muuten hyvin tavallista nykyään näillä keskustelusivuilla.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Monet lesbot ovat vakavasti sitä mieltä, että sinkkujen pitäisi pidättäytyä seksistä eikä sinkuilla ole oikeutta seksiin, koska heidän mielestään se, että nainen harjoitta seksiä monien eri miesten kanssa on väkivaltaa naisia kohtaan. Tiedän kyllä hyvin, että on myös monia lesboja, joiden mielestä myös sinkuilla pitäisi olla täysi oikeus harjoittaa seksiä ja että sinkkunaisia, joilla on lukuisia seksikumppaneita ei pitäisi stigmatisoida, mutta silti sinkkuseksin kieltoa vaativat lesbot ovat se näkyvin ryhmä.

Myönnän kyllä sen, että se, että osa lesbonaisista aktiivisesti syrjii sinkkuja ei ole moraalinen peruste lesbojen tai homojen syrjinnälle.

Jukka Johansson

Älä valehtele. Mistä sinä oikein saat päähäsi noita hölmöjä juttuja?

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Jos kirjoittaa asioista, jotka kaikki jo tietävät ennestään, niin kirjoitus ei sisällä tosiasiassa mitään informaatiota.

Leo Sammallahti

Epäilen että et tunne montaakaan, todennäköisesti et yhtäkään, lesboa eikä sinulla ole myöskään tilastollisia todisteita väitteellesi.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Ainahan sitä voi epäillä, jos ei tiedä asioiden todellista laitaa.

Vesa Tervonen

Erittäin hyvä kirjoitus! Seksuaalivähemmistöjen oikeudet eivät ole meiltä heteroilta mitenkään.

Käyttäjän mikkolahti kuva
Mikko Lahti

Oikeudenmukaisuus, rehellisyys ja lähimmäisyys kumpuavat Raamatun Jumalan lahjoittamasta armossa elämisestä ja Hänen käskyjensä noudattamisesta.

Kuuliainen sydän noudattaa Herran käskyjä ja ohjeita. Kuten:"Älä tee huorin"... "älä makaa miehenpuolen kanssa...," (homoille)... "etsi rauhaa ja pyri siihen ... "

Sarilla on sydämen rauha Jumalansa kanssa.Sielun lepo näkyy silmistäkin. Synnissä elävän ihmisen sydän on levoton ja pelokas. Onko sinulla hyvä lukija, sydämen rauha Jumalasi kanssa?

Sydämen ja joulun rauhaa hyvä lähimmäiseni, upeaäänisen Charlotte Church: O Holy Night tunnelmissa
http://www.youtube.com/watch?v=ifuPCur0g-k

Mikko Lahti
saarnaaja
http://www.pp.kpnet.fi/mila

Sydämen äänestä,kuuntele http://www.avaimia.net/index.php?option=com_conten...

Ilkka Järvelä

Saarikoski City-lehdessä:
“Seksuaalikäännyttäminen on loistavaa. Vanha vitsi kuuluu, että jokainen nainen tarvitsee vain pienen sysäyksen oikeaan suuntaan. 1990-luvulla jenkkiaktivistien tunnuslause oli ’10 % is not enough, recruit recruit recruit!’. Käännytystä homoseksuaalisuuteen voi ja kannattaa ehdottomasti harrastaa. Parhaiten se sujuu käytännön harjoituksilla.”

Rauni Viren

Paljastaako Akuliina-Atlas oikean karvansa tässä vai vedättääkö hän?

Ei oikeastaan kiinnosta. Kun huutaa tarpeeksi paljon, viestin läpi saaminen tulee vaikeaksi. Atlas on ei-hetero, se on selvä, mutta jää epäselväksi, mitä mieltä hän oikeasti on.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Oikeat lesbot eivät kuitenkaan kelpuuta/halua kumppanikseen naista, joka on käännytetty hetero, vaan oikean lesbon.

Käyttäjän malva kuva
Eeva Vasenius

Oikein hyvä kirjoitus Atlas Saarikoski, kiitos.

Tuollaistahan se on näiden uskovien ihmisten kohdalla. Mutta minäkään en pidä yhtään siitä, että sanotaan yhtä ja tehdäänkin jotain ihan muuta....

Olen kyllästynyt tuollaiseen tekohurskahteluun, jota Essayah harjoittaa. Monet ihastuivat häneen valtavasti viimeisimmän presidenttikeskustelun jälkeen.

"On niin fiksu ja sujuvasanainen nainen..." Joo, mutta ei presidentin tule olla mikään höpöttävä papupata....

terveisin,

Eeva

Ilkka Järvelä

Ikäänkuin toi Saarikoski itse kannattaisi tasa-arvoisuutta tai rehellisyyttä tai oikeudenmukaisuutta. Ainakaan kuten se yleensä ymmärretään. Saarikoski kehoittaa ihmisiä myymälärikoksiin, hänestä murtautuminen ja omaisuudenrikkominen on ok jos "siihen on hyvä syy" (ja ton hyvän syyn hän varmasti määrittelee itse). Lisäksi Saarikoski on "seksuaalianarkisti" joka on porukkaa joka haluaa hajoittaa perinteisen perheinstituution, mitä se sitten tarkoittaakin.

Käyttäjän matiasriiho kuva
Matias Riiho

Omien havaintojeni mukaan "Perinteellisen perheinstitution" hajottamiseen ei tarvita ulkopuolisia. HE näyttävät suorituvan siitä ihan itse oikein mallikkaasti.

Erik Nilsson

Taitaa tuo Atlas/Akuliina olla enemmän uskovainen kuin Sari E. Uskontonsa vain ei ole kristillinen.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Veganismi kuuluu lähinnä hindulaisuuteen. Sielu kun hindulaisuuden mukaan siirtyy kuoleman jälkeen usein eläimeen, ja siksi eläimen syöminen on melkein samaa, kuin jonkun sukulaisen söisi.

Siksi liha-ateria sopii hyvin kristilliseen jouluun. Kinkku vielä erottamaan juutalaisista ja muslimeista, jotka molemmat uskovat osittain samoihin Raamatun kertomuksiin.

Aira Joki

Kirkon piirissä on myös tosi fiksuja ja radikaaleja ihmisiä mutta tämä on KD:n linja. Minkäs teet:(
Hyvää joulua Atlas!

Käyttäjän Kansojenherra kuva
Tuukka Kuru

"Samaisessa haastattelussa ilmoitit kuitenkin perusarvoiksesi oikeudenmukaisuuden, rehellisyyden ja lähimmäisyyden. Se on miellyttävää, sillä olin ajatellut näiden olevan minunkin perusarvojani."

En tiennytkään, että suvaitsevuuden ja oikeudenmukaisuuden perusarvoihin kuuluu heteroseksuaalisuuden tuhoaminen, vandalismi ja patologinen miesviha.

Käyttäjän pasanenehdolla kuva
Harri Pasanen

Jokainen on ilmeisesti, ainakin hiukan utelias.

"Kiitos siis Sari Essayah, että suvaitset minua, vaikka mielestäsi en saisikaan tehdä aborttia – tai anteeksi, et ”kannattaisi” sitä että tekisin abortin."
Elikkä tuon kommentin perusteella olet ilmeisesti naispuolinen henkilö.
Aikaisemmin se ei ole käynyt ilmi, tosin en ole kaikkia suvaitsevaisuus kirjoituksiasi viitsinyt lukea.

Heikki Ylönen

Hyvä Atlas Saarikoski. Ihmettelin aluksi mistä ihmeestä ja mihin perustuen olet blogisi vuodatuksen kehitellyt. Tekstisi on sisällöllisesti ristiriitainen sen lisäksi että latelet itse päälaelleen vääntämiäsi tosiasioita oman retoriikkasi palvelijaksi.

Erityisesti todellisuudesta viraantuneisuutesi ilmenee tekstisi lopussa olevaan kannanottoosi naisten oikeudesta aborttiin. Sari Essayah on senkin asian vääntänyt jopa rautalangasta sinunkin ulottuvillesi, jos vain ymmärrät realimaailmaa.

Jos haluat, avaan sinulle aborttiin liittyvää problematiikkaa tällä sivustolla, vai haluatko että lähetän sinulle sähköpostia jota voit sitten omahyväisesti repostella ilman asiayhteyksiä blogissasi vaikka tällä puheenvuoro palstalla, kuten teet Sari Essayhanin kohdalla?

Lopeta siis tyhjien arvosanojen hokeminen, ja kun olet käynyt välttämättömän keskustelun itsesi kanssa, huomaat että blogissasi on paljon sanoja ilman todellista sisältöä.

Ikävää että näin oli välttämätöntä puuttua puheisiisi, mutta se tuli nyt ajamkohtaiseksi kun tutustui sinun aiempaankin "tuotantoosi." Pohdi tätä terveen yhteiskunnan rakentamisen näkökulmasta, eikä itsekkäiden ns. "rehellisyyteen" perustuvan pintaliidon kautta.

Hyvää joulua.

PS: Uskon naivisti, että posti mitä saat, on tarkoitettu Sinulle kasvamiseksi ja hyvää tarkoittavaksi ojentautumiseksi. On siellä varmasti muutakin, mutta ole huolellinen, ajattele ennenkuin alat kirjoitushommiin.

Tuula Saskia

Minulle ei ole avautunut tämä seksualisten vähemmistöjen äänekkyys. Ei lainkaan.

Mutta liityn kuoroon kertoakseni lapsuuteni vaikeuksista:

Olin poikkeava, olin poikkeuksellisen pitkä tyttö. Olen saanut lapsuudessani ja nuoruudessani osakseni julmaa pilkkaa: olin kirahvi, pilvenpiirtäjä jne.

Tilanne parani oppikoulussa, kuten silloin sanottiin. Mutta asenne muistutti entistä.

Ja kun aikuisuus läheni ja tuli, asia sai mittasuhteet, jotka itse hallitsin.

En muista nähneeni enkä kuulleeni ainoastakaan keskustelusta, järkevästä raportista tai tv-keskustelusta , jossa tämä ns. poikkeavuus olisi olisi ollut esillä. Siis erilaisuus.
Mutta oli selvittävä ja selvittiin. Ei ollut sosialipsykologia.

Kysynkin:

miksi myötätuntovyöry kohdistuu tähän tiettyyn segmenttiin?

Onko homojen erilaisuus oma eksoottinen lukunsa, josta kirjallisuus on tehnyt " hurmaavan eksentristä"?

Tällä näkemykselläni haluan kertoa sen, että kaikki normistosta poikkeavat lapset joutuvat aina pilkan kohteeksi.Yhden kärsimys ei ole toista suurempi.Luultavasti Atlas ei sitä ole kokenut. Hänhän on tehnyt valintansa aikuisena.

Omasta puolestani voin todeta, että aikuisena huomattava mittani ei ole elämää haitannut, on saattanut edistääkin, ja asenteetkin ovat toiset.
Pituudesta on tullut ansio.

Haluan vain korostaa sitä, että ihmisten synnynnäisiä ongelmia on moninaisia. Fyysiset ongelmat, henkiset ongelmat: kirjoa riittää.

Mielestäni homokysymys on saanut ylikorostuneen aseman puhtaasti muodikkaista syistä.

Nyt on kovin trendikästä sympatiasta ja sivistyneisyyden osoittamiseksi ihailla seksuaalisia vähemmistöjä.

Miksi heidät on nostettu erityisasemaan?

Miksi he poikkeavat muista" poikkeavista?"

Kenties valaiset, Atlas Saarikoski.

Heikki Ylönen

Homous ei ole synnynnäinen "ongelma". sen jokainen älyllisesti rehellinen ihminen tietää, homotkin, käsitykseni perustuu homojen kanssa työskentelyyn homojen kanssa. Koko homo kulttuuri kuuluu nimenomaisesti tiedollisen ja keinotekoisen sivistyneisyyden piiriin. Kaikki akateemiset eivät puolestaan kuulu tähän kategoriaan. Todisteet ovat maailman sivu todennettavissa ja nähtävissä, riippumatta Atlaksen hurmahenkisestä retoriikasta.

Käyttäjän malva kuva
Eeva Vasenius

Hei Tuula Saskia....Kiilamo? Anteeksi, oli ihan pakko kysyä. Sanoit taannoin, että olemme "vanhoja riitapukareita..."

Lisäksi sanoit, etten ole pärjännyt välimerkkien kanssa. Tämän kiistän jyrkästi. Tuossa asiassa sekoitat varmaankin minut johonkin toiseen....??

Parhain terveisin,

Eeva

Pertti Väänänen

On se hyvä, että kuulemma tämä Usarin ja YLE:n yhteistyö lakkaa vuoden 2012 alusta lukien. Tämä on onneksi näin ollen viimeinen Atlas Akuliinan saastakolumni, joka lähetetään YLE:n kautta tämän kanavan kautta.

Käyttäjän almafiina kuva
Anki Heikkinen

Yleensä en ole samaa mieltä Saarikosken kanssa ja tuomitsen jyrkästi hänen vihapuheensa heteroja ja erityisesti heteromiehiä kohtaan, mutta tässä tekstissä hän osui täsmälleen asian ytimeen.

Heikki Ylönen

No. kysyn ujosti, mikä se kohde on? Vastaa ystävällisesti tällä sivustolla ja perustele, mutta perustele asiallisesti. En jaksa Atlaksen kaltaista löpinää. Kiitos

Käyttäjän almafiina kuva
Anki Heikkinen

Kohde? Tarkoitatko nyt sitä, mikä mielestäni tässä on jutun "clue"?
Jos, niin nimenomaan tuo poliitikoiden tekopyhyys ja kaksinaamaisuus. Konservatiivit lupaavat liberaaliutta ja tasa-arvoa, vaikka oikeasti heille toiset ovat tasa-arvoisempia kuin toiset. Tuo Essayahin aivopieru on niin nolo, ettei heti löydy toista. "Joo olette tietysti tasa-arvoisia, paitsi tietysti lain edessä".

Heikki Ylönen

Niin, Anki , ole hyvä ja vastaa. Kiitos.

Käyttäjän kaikupohja kuva
Teemu Roni

Juu - sama juttu. En kanssa ymmärrä heterovastaisuutta ollenkaan.

Käyttäjän timovaittinen kuva
Timo Vaittinen

No hätä. Akuliinan kynä ei ole koskaan niin terävä, että valkoinen suomalainen hetero tuntisi siitä minkäänlaista pistoa. Vaikka kovin vihaisesti hän - ja aivan erityisesti lajille valkoinen heteromies - syyllisyyden taakkaa kaikesta maailman pahuudesta ja epätasa
-arvosta harteille yrittääkin nakella.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Timolle: Tällä kertaa kuitenkin piikitteli valkoista heteronaista.

Matti Hytölä

Pedofiileille adoptio-oikeus? Vai mitä tässä haetaan? Onko tuossa Atlaksen teepaidassa kaverilla käsigranaatti?

Käyttäjän kaikupohja kuva
Teemu Roni

Onko joku sanonut, että heille pitää saada adoptio-oikeus?

Käyttäjän TommiRautio kuva
Tommi Rautio

Ei tavalliset ihmiset tuosta jutustasi saa mitään selvää. Jos olet oikeasti toimittaja niin opettele kirjoittamaan ja esittämään asiasi populistisesti eli siten, että tavallinen ihminen sen ymmärtää.

Käyttäjän jarmokoponen kuva
Jarmo Koponen

Tekstiä on päivitetty 23.12.2011 /Jarmo / US

Tommi Salo

Tuosta yhdestä lausahduksestako otit silmätikun kirjoituksellesi? Lauseesta joka oli ehkä kirjoitettu tarkoittamaan jotain tai ihan vaan yksinkertainen aivopieru, who knows.. Mutta kun oma tekstisi oli ihan yhtä tyhjää jorinaa! Ja eikö tässä maassa homojen oikeuden kuitenkin aika mukavasti toteudu, kun en ainakaan ole kuullut yhtäkään homoa, lesboa tai queer-kummajaista kivitetyn tai vangitun lähimpinä vuosina. Mitä kaikkea homoseksuaalien oikeuksiin siis kuuluu?

Itse olen jollain lailla melko konservatiivinen, nimittäin pidän esim lisääntymistä biologisena ominaisuutena joka kuuluu ollakin luonnonmukainen tapahtuma. Siihen tarvitaan uros ja naaras, kuten eläinkunnassa yleensäkin on tapana. Hulluutta on sinkuille tai homopareille suoritetut hedelmöityshoidot, menee mielestäni jumalaleikiksi.
Onhan se tietysti kiva asia leikitellä ajatuksilla, pyyhkiä pois sukupuoliroolit ja jopa fyysiset sukupuoliset ominaisuudet, mutta se on silti vain utopiaa, koska sukupuolet on olemassaoleva fakta.

Avioliitto-oikeuskin on hämärä asia, koska ainakin itse pidän kirkkohäitä ja avioliittoa yleisesti konservatiivisena, ja lisäksi nykypäivänä suhteellisen turhanakin touhuna, ja koska varsinkin mediassa esiintyville julkihomoille tuntuu kaikki perinteinen ja konservatiivinen olevan tuomittavaa ja itse pahuudesta lähtöisin, niin miksi tällaisia asioita ajetaan? Pelkkää riidanhalua, oikeassaolon tarvetta, rääkymisentarvetta ja egoilua kenties?

Sen verran ymmärrän kuitenkin kirjoittajan ajatusmaailmaa, että perinteiset sukupuoliroolit ja velvoitteet tulisi heittää romukoppaan. Tarkoitan "pojat on poikia" periaatetta esimerkiksi.
Itse tunnen olevani melko epämaskuliininen mieheksi, tunnemaailmani on herkkä ja "feminiininen" ja tulen paremmin naispuolisten ystävien kanssa juttuun johtuen miesten usein rajallisesta ajatusmaailmasta, kuten urheilu, autot, seksistiset jutut ja muu blaablaa josta en itse kykene puhumaan minuuttia pidempään. Ihminen voi siis mielestäni olla henkisesti maskuliininen, feminiininen tai niiden sekoitus riippumatta fyysisestä sukupuolesta ja se on asia joka nykymaailmassa tulee ymmärtää, mielestäni paljon tärkeämpi asia kuin nämä muodolliset asiat joista julkisuudessa nykyään niin kovasti vingutaan.

Matias Gerlich

Katson että koska poliittiset puolueet mukaanlukien nämä sirpaleiset äärivasemmistolaiset klikit eivät tosiasiassa kykene ratkaisemaan todellisia ongelmia, kuten eriarvoisuutta, he keskittyvät pehmeisiin maaleihin joihin kaikenlaiset "rasistit", "homofobikot" ja "taantumukselliset" kelpaavat. Jos minun henkilökohtaisesti pitäisi päättää kumpi heistä: Essayah vai Saarikoski on taantumuksellisempi, enemmän täynnä kiiihkoa ja jotenkin angstisempi niin epäilemättä se on tämä Saarikoski. Minun olisi vaikeaa kuvitella jotain Sari Essayah ulvomassa vihaa ihmisiä kohtaan joiden elämäntapaa hän ei sinänsä kannata. Saarikoskella edellytyksiä tuollaiseen löytyisi ehkä enemmän. Hän on sen itse kirjoituksillaan todistanut. Juuri hän itse näkee "toiseutta" äärimmäisen paljon.

Saarikosken, kuten monen muun nuoren äärivasemmistolaisen on niin perin vaikeaa käsittää sitä että poliittisen kentän sen viivan oikealla puolella joka on äärivasemmiston ja muiden välillä ei olisi muka inhimillisyyden, oikeudenmukaisuuden, empatian ja laupeuden kannattajia ja harjoittajia. Ja kuitenkin maamme historia on sen osoittanut että näitä henkilöitä K.J. Ståhlbergin lisäksi on ollut aika paljon.

Kannattaisi muistaa mitä Martta Salmela-Järvinen (1892-1987), kommunisti vanhoilla päivillään tunnusti: "meissä kaikissa on hieman vikaa.."

Tuula Saskia

Hyvä tavaton,

ryhdynpä lukemaan MG:n vastineita tarkemmin.

Jukka Jänönen

Mikä tuossa lesbojen agendassa on se, että ensimmäinen vihollinen on kristinusko?

Ette varmaan ole huomanneet, että suvaitsevaisen maailmakatsomuksenne mukainen ja teille pyhien pyhä jalo islaminusko teloittaa homoseksuaalit?

Kannattaisi vähän miettiä tuota ahdasmielisyyttä.

Perustakaa oma kirkko niin ei tarvitsisi kokea vaikeutta ja tuskaa niin paljon. Tämä on vapaa maa.

Tai kääntykää tuon Suomeen tuomanne ja ihannoimamme maahanmuuttouskonnon puoleen; islam on Atlas sinunkin uskontosi:

http://www.youtube.com/watch?v=Jm_ehpxYs4g

Tässä rauhanuskontonne islam käsittelee kristittyjä uskontonsa mukaisesti:

http://www.youtube.com/watch?v=rXaR0KLRMig&skipcon...

Sinä, Atlas Saarikoski, olet islam.

Käyttäjän perttupulkkinen kuva
Perttu Pulkkinen

Hyvää Joulua kaikille, vakaumuksesta ym. tekijöistä riippumatta.

Haluaisin kysyä, mikä vakaumussuunta on lanseerannut ensimmäiseksi länsimaailmaan blogin otsikossa olevat käsitteet oikeudenmukaisuus, rehellisyys ja lähimmäisyys? Ovatko ne esimerkiksi kristinuskon vai ateistisen humanismin omaa tuotantoa noin pääsääntöisesti? Tai esim. hinduismin tms.

Tai ovatko ne tulla tupsahtaneet sattumalta maaplaneetalle vakaumusneutraalista idea-avaruudesta vai miten? Muotoutuneet sattumavaraisista ideapartikkeleista ajatusklimpeiksi ja sitten joku vain löysi ne metsästä: "Hei, näähän on kivoja juttuja! Näihin vois jopa uskotella uskovansa konstruktiona!"

Poiminnat